Besök på Rosenbad och HD torsdagen den 19 oktober

Samling och lunch på restaurang London på Bryggargatan i Stockholm.

Den största delen av oss kom med tåg, och gick i samlad trupp till restaurangen, medan några valt att ansluta direkt till restaurangen.  Här åt vi lunch, och därefter hade vi en skön promenad längs Drottninggatan till Rosenbad, där vi möttes av vakterna, då vi var lite tidiga. Men då solen sken, var det en behaglig väntan, tills vår värd kom ner och mötte oss.

Besöket på Rosenbad

Figur 1 Foto Krister Lumme.Ankomst till Rosenbad.

Vi hade planerat ett möte med justitieministern, och blivit lovade 40 minuter med honom torsdagen den 19 oktober. Men vad hände? Jo man sprängde entrén till Helsingborgs polisstation den 18/10, så jag fick ett telefonsamtal från regeringskansliet på onsdagen, där de berättade att Morgan Johansson inte kunde träffa oss, för att han måste åka till Helsingborg. Men i stället skulle vi få träffa statssekreterare Catharina Espmark och två bisittare, David och. Det var verkligen glädjande vad de hade läst på de frågor vi hade sänt in, och att de avsatte nästan en timma till att besvara dem. Tyvärr blev de tvungna att avbryta, för att vi skulle hinna mer besöket på Högsta domstolen också.

Läs hela reportaget

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.